Nina Perez

Curriculum

Nina Pérez  zette haar eerste danspasjes op 4-jarige leeftijd in het zuiden van Spanje. Sindsdien groeide ze op in de mysterieuze flamencowereld van haar ouders, die het erkende flamencocentrum Peña Al Andalus oprichtten in 1985 te Antwerpen. Pas op haar veertiende werd Nina echt gebeten door de flamencomicrobe waarna een jarenlange studie van liefde, discipline en passie begon. Vervolgens specialiseerde ze zich verder bij de grootmeesters van Flamenco in de meest belangrijke flamencocentra van Sevilla, Jerez en Madrid.
Om zich verder te vervolmaken vertrok Nina gedurende lange tijd naar Sevilla, om flamenco te studeren in Triana, dé eeuwenoude flamencowijk van Sevilla. Sindsdien voegt Nina Pérez zich regelmatig bij professionele gerenommeerde artiesten uit Spanje. Zo treedt ze op met de talentvolle  gitarist Luis Amador, één van de jongste telgen uit de bekende zigeunerfamilie "Amador" en Gabriel de la Tomasa , zanger van de wereldwijd bekende flamencodanser Joaquin Cortes. Tijdens het prestigieuze "Festival de Flamenco" te Jerez volgde Nina een Masterclass bij choreograaf Javier La Torre. Hierbij kreeg ze de kans om  op het podium te staan in een volle zaal op het Festival van Jerez.
Nina Pérez staat ondertussen bekend als een zeer elegante, klassevolle danseres met een heel persoonlijke interpretatie en uitstraling. Haar dans heeft de sierlijkheid van de Sevillaanse school gecombineerd met het speelse ritme van Jerez. Samen met haar moeder, Ana Ramón, heeft ze een eigen Companie opgericht, waarin ze samen de pure authentieke Flamenco aan bod laten komen, maar alsook Klassiek Spaans met castagnetten en moderne Flamenco Fusion.
Tot op vandaag keert Nina Pérez  terug naar haar Andalusische roots om zich verder te verdiepen in deze boeiende levensstijl "Flamenco". Met een didactische opleiding en kennis van de vele flamencostijlen is ze ondertussen  zeer actief als docente, choreografe en danseres en heeft ze de artistieke leiding van het project "Flamenco kids" in het flamencocentrum Peña Al Andalus.

Download hier meer info